Taxback Group Blog

Какво ново в Taxback Group?
Facebook Twitter Linkedin Instagram

Най-важните умения за успешната професионална реализация според Станислав Тодоров

Станислав Тодоров е маркетингов директор в Advance Academy и експерт с 15 години опит. Създава първия си Start Up за рекламна стрийминг телевизия на 21 години. Работил е с компании като Nestle, Societe Generale Expressbank и Panini s.p.a. Професионалната му кариера продължава като Директор Маркетинг във футболен клуб „Лудогорец“ в периодите на двете му участия в Шампионска лига от 2014 до 2017 година. Лектор е по дигитален маркетинг на конференцията на Европейската клубна футболна асоциация в секцията “New products and markets”. Настоящ директор Маркетинг и бизнес развитие на европейския клон на американски Start Up оценен на 40 млн. долара и финансиран от UPS и Western Union.

Срещнахме се със Станислав, за да разберем кои са според него най-важните качества и умения за успешната професионална реализация на младите хора в днешно време.

Отдаденост към работата

Независимо дали работите като касиер – аранжор в хипермаркет, в маркетинг отдел на компания или сте един от тримата служители на малка фирма – това, което се забелязва и  цени най-много от работодателите е доколко сте отдадени на работата си. Дали сте готови да вложите повече време (да дойдете преди начало на работното време, за да отметнете повече задачи, да останете последен в офиса, за да приключите задачите си, да „жертвате“ почивен ден, да се забавите за обедна почивка или да я вземете, когато сте приключили със задачата). Най-лошо впечатление оставят хората, които идват точно за началото на работния ден и са готови да си тръгнат точно на минутата в края на работното време. Покажете гъвкавост и скоро ще се отличите и ще бъдете признати. Това ще даде основание за повишаване на заплатата, увеличаване на отговорностите и растеж в йерархията. В противен случай много скоро ще бъдете заменен от някой, който има повече амбиция и влага една идея повече усилия от вас.

Внимание към детайла

Не позволявайте да предавате задачи преди внимателно да ги проверите. Не допускайте елементарни грешки, които може да коригирате дори само с още един преглед на задачата от ваша страна.

Умение да учиш в движение

Никой не се е родил научен, но в днешно време постоянното усъвършенстване означава конкурентноспособност. Искайте да учите, питайте за обучения, които да бъдат платени от вашите работодатели. Ще се изненадате колко добре ще бъде прието това от шефовете ви.

Самоинициатива

Никога не чакайте някой да ви дава постоянно задачи. Ако свършите всичко, което имате планирано за деня, помислете с какво би било полезно да си запълните времето. Ако имате идеи за подобряване на процеси, дейности, продукти, маркетинг – споделете ги с мениджърите си. Инициативните хора, които не чакат одобрение за всяко свое действие и които дават полезни идеи за бизнеса са ценните кадри, които бизнесът търси да развива като мениджъри. Носете добавена стойност на фирмата и скоро ще се превърнете във водещо и незаменимо звено.

Не бъдете заплатополучатели

Или иначе казано: хора, които ходят на работа заради 15-то число на месеца. Ако работата не ви харесва, ако заплащането ви е малко, поискайте промяна или увеличение. Подгответе се с аргументи защо трябва да бъдете повишени, с колко да бъдете повишени и с какво ще допринесете като добавена стойност на фирмата, в случай че бъдете повишени. Повечето работодатели са прости математици – ако вашите 200 лв допълнително към заплатата на месец ще донесат 2000 лв на фирмата, то ще получите бърз положителен отговор. Ако не давате достатъчно добавена стойност, но имате претенции за по-голямо възнаграждение, то ще бъдете неприятно изненадани.

Advance Academy са основен партньор на „Моята кариера. Успешно начало“ – първата по рода си програма за кариерно ориентиранe на ученици, водена изцяло от бизнеса. През 2019 година програмата за кариерно ориентиране на Taxback Group бе отличена с първо място в категорията Innovation in Talent Education на b2b Media Employer Branding Awards.  

Go top